Olivia Academy


Olivia Academy er et tilbud til de af vores medarbejdere, der er ansat i helhedsløsninger. Vi lærer dig nogle konkrete værktøjer, som du kan bruge i din hverdag som hjælper. Vi tilbyder fuld løn under kurset.


Modul 1: Skab merværdi for dig og din bruger I

Som medarbejder kan du let opleve ambivalens i forhold til brugeren; på den ene side er det et arbejdsgiver-arbejdstagerforhold, på den anden et følelsesmæssigt tæt forhold. Relationen mellem bruger og hjælper har en indbygget fysisk nærhed, som også medfører social og følelsesmæssig nærhed. Det betyder at dit arbejde indeholder flere forskellige roller, som kan være vanskelige for dig som handicaphjælper at gennemskue og forene.


På dette kursus arbejder vi med:

 • typologier
 • identitets- og rolleafklaring
 • anerkendende kommunikation
 • feedback og konflikthåndtering


Kommende kurser finder sted på følgende tidspunkter:

 • Der er ikke planlagt nogle datoer i øjeblikket.


Efter kurset vil du have nye værktøjer:
Du vil som hjælper blive klædt på til at indgå i sunde og stærke relationer med brugeren, herunder at kunne skelne imellem dine egne og brugerens følelser. Du vil ligeledes være i stand til at målrette din kommunikation på en anerkendende facon, og dermed blive bedre til at kunne håndtere konflikter.


Læs også: Jobbet som handicaphjælper hos Olivia Danmark
 

 

Modul 2: Skab merværdi for dig og din bruger II


Som hjælper kan du let opleve udfordringer i forhold til dine kollegaer; på den ene side er du en del af et team, på den anden side er du oftest alene i dit job til hverdag. Relationen mellem dig og dine kollegaer har en indbygget afhængighed af hinanden, som i den grad påvirker arbejdsglæden hos dig og dit team, hvilket jo i sidste ende påvirker effektiviteten hos brugeren. Det betyder, at dit arbejde indeholder flere forskellige roller og arbejdsopgaver, som stiller store krav til dig som hjælper, om at bidrage med det rigtige til teamet.

På dette kursus arbejder vi videre med:

 • typologier, person- og teamprofil
 • teamudvikling
 • rolle- og opgavefordeling
 • feedback og konflikthåndtering i teamet


Kommende kurser finder sted på følgende tidspunkter:

 • Der er ikke planlagt nogle datoer i øjeblikket.

 
Efter kurset vil du have nye værktøjer:

Du vil som hjælper blive klædt på til at indgå sunde og stærke relationer med dine kollegaer, herunder at kunne bidrage til et effektivt team, hvor arbejdsglæden er høj. Du vil ligeledes være i stand til at yde en målrettet indsats i planlægningen af teamets arbejdsopgaver, teamets samarbejdsstruktur. Samtidig bliver du bedre til at håndtere teamets konflikter.

OBS! Det er en forudsætning, at man har deltaget på modul 1 for at gå videre på modul 2.

 

Modul 3: Den selvledende medarbejder


Selvledelse er nøgleord for en medarbejder, der arbejder hos borgere med handicap. Lederen er som regel langt væk, og der er heller ingen kolleger. I mange ordninger skal medarbejderen kunne navigere i rørte vande.

Det er afgørende at handicaphjælperen tager ansvaret på sig i forhold til at kommunikere med såvel borgeren som de pårørende. Jobbet ændrer sig selvfølgelig ikke, men ved at handle proaktivt kan handicaphjælperen forbedre sine vilkår og reelt yde en bedre service.

 

På dette kursus arbejder vi med:

 • identitets- og rolleafklaring
 • selvmotivering
 • anerkendende kommunikation
 • kommunikation og nærvær – imødegå konflikten
 • selvledelse

 

Efter kurset vil du have nye værktøjer

Du vil blive klædt på til at kunne være reelt selvledende. Du bliver bevidst om dine egne motivationsfaktorer og din kommunikation. Dette vil hjælpe dig til at spille en professionel rolle som medarbejder, hvor du vil fremstå med selvtillid og styrke, når du træder ind i borgerens hjem.

 

Kommende kurser finder sted på følgende tidspunkter:

 • Der er ikke planlagt nogle datoer i øjeblikket.


OBS! Dette kursus er modul 3 og det forudsættes at man har deltaget i både Skab merværdi for dig og din bruger 1 og 2.

 


Tidligere kursister siger om Olivia Academy

"Tusind tak for et virkelig godt kursus. Jeg nød dagen og alt den nye viden man fik om sig selv og vores bruger. Jeg føler at dette kursus virkelig kan bruges i vores hverdag og håber at komme på kursus med Lonni igen. Lonni er virkelig inspirerede hun havde stor forståelse for vores hverdag og dens udfordring. Dette er helt klart det bedste af de kurser jeg har været med på, jeg glæder mig allerede til næste kursus." - Bente

 

Praktisk information

Kursussted: Olivia Danmark, Hørkær 20, 2. sal, 2730 Herlev.
Tidspunkt: Kl. 08.10-15.30.
Forplejning: Morgenmad, frokost og eftermiddagskage. Der serveres vand, kaffe og te hele dagen.

Husk tilmeldingen er bindende, og du får fuld løn under kurset.
Er du alligevel forhindret på dagen, skal du give os besked ved at ringe på 88887171 og give besked til Tommy i receptionen.

Læs også: Til dig som medarbejder 


Parkering

Hvis du ankommer i bil, skal du være opmærksom på, at du KUN må parkere, hvor der er skiltet med "DIN PARKERING". Dette er tydelig markeret. Du skal huske din nummerplade, da du skal registrere denne på iPad’en ved indgangen. 

Læs også: Om Olivia Danmark 


Hvis du vil vide mere

Har du nogle spørgsmål eller vil du vide mere om Olivia Academy, så er du altid velkommen til at kontakte os på ej@oliviadanmark.dk eller ringe til Elisabeth Jensen på telefon 88887171.