ALS - Amyotrofisk Lateral Sclerose

Vi har igennem de seneste år gjort os mange erfaringer med borgere med ALS -  Amyotrofisk Lateral Sclerose. Vi har erhvervet os faglige kompetencer i forhold til at hjælpe borgeren med ALS, og deres pårørende, som også er en stor del af et sygdomsforløb med ALS. Borgeren og deres pårørende står ofte i en meget udfordrende og svær situation, og vi ønsker i så høj grad som muligt at hjælpe med at dele viden og kompetencer, der kan afhjælpe nogle af de frustrationer, der opstår.

Hvad er ALS?
ALS er en sygdom, hvor nervecellerne i den forreste del af rygmarven rammes og hjernebarken (de motoriske forhornsceller) går langsomt til grunde. Disse celler styrer musklernes bevægelser, og det er derfor musklerne, der påvirkes ved ALS og konsekvensen er at man gradvist mister førligheden. Læs mere om ALS.

Behandling og prognose
Der findes endnu ingen helbredende behandling. Støttende behandling og fysioterapi er derfor de vigtigste elementer. ALS er uhelbredelig og gennemsnitsforløbet fra diagnosen er stillet til patienten er død er på 2-5 år alt afhængig af, hvor aggressiv sygdommen er. Læs mere om behandlingen af ALS

Særlige udfordringer
Der er nogle særlige udfordringer når man har med ALS at gøre. Når man som borger får konstateret ALS får man samtidig vendt op og ned på alting i sit liv. Pga. sygdommens aggressive forløb, kræver det at man hurtigt får etableret den rette hjælp og støtte. Vores erfaring, viden og kompetencer gør os til en konstruktiv sparringspartner i et forløb med ALS, både for kommunen, borgeren og de pårørende. 

I en samarbejdsrelation, som den vi har med kommunerne, er nøgleordet tillid. Vi dokumenterer altid vores arbejde som en del af vores kvalitetssikring. På den måde sikrer vi i fællesskab, at der er gennemskuelighed i ordningerne.

Et helt år med fokus på ALS
I 2012 dedikerede vi hele året til at fordybe os i sygdommen ALS. Olivia Danmark har en ambition om at være den virksomhed, der er bedst til at hjælpe borgere med ALS. Det er et ambitiøst mål, som vi fortsat også efter tema-året er overstået, arbejder målrettet mod. 

I foråret 2012 nedsatte vi en projektgruppe, som skulle søge viden om sygdommen. Det har været et utroligt spændende forløb, hvor vi gennem vores søgen efter viden har fået kontakt med en lang række nøglepersoner indenfor ALS heriblandt brugere, hjælpere, pårørende, talepædagoger, rehabiliteringscentre, ALS selskab m.fl. 

Læs mere om ALS året 2012.

Vil du vide mere
Har du spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte vores Salgschefer Birgitte Østergaard på mail bo@oliviadanmark.dk (Sjælland) eller Lars Eklund på lek@oliviadanmark.dk (Fyn og Jylland). Du kan også ringe til dem på telefon 88887171. 

Bestil den gratis bog om ALSALS året 2012