11.09.2017

Henriette Klekner, Udvikling- og projektchef

Henriette Klekner, Udvikling- og projektchef

Onsdag morgen den 13. september begiver en gruppe af 40 danskere sig af sted mod Tanzania og landets højeste bjerg: Kilamanjaro. Blandt deltagerne er Peter Falktoft, Rikke Hørlykke, Thomas Rode …og Henriette Klekner fra Gentofte.

”Climb for Charity” hedder projektet, hvor alle bidrag ubeskåret går til Børneulykkesfondens projekt ”Legeheltene”. Henriette Klekner er selv mor til to og arbejder til daglig som udviklingschef hos Olivia Danmark A/S, der også arbejder med projekter for børn. Så da muligheden opstod for at gøre noget for andre og samtidig udfordre sig selv ved at bestige Kilamanjaro, slog hun straks til.

 

Arbejdspladsen støtter op

Turen på alle måder er en omfangsrig affære. Henriette Klekner har af egen lomme brugt 20.000 kroner til blandt andet flybilletter, licens og bærere. Ud over de personlige udgifter skulle hun også tage fri fra sit arbejde.

"Men der er jeg så heldig, at min arbejdsplads har valgt at sponsere seks af de 14 dage, jeg holder fri. Og så har Olivia Danmark faktisk også valgt at blive bronzesponsor på turen. Man kan mærke, hvordan min dedikation for projektet er smittet af på min arbejdsplads", fortæller Henriette, der som person altid giver sig fuldt ud i de ting, hun kaster sig over:

"Jeg er ikke skabt til at være magelig. Jeg kan ikke læne mig tilbage og lade livet passere. Det er livet simpelthen for kort til. Ind i mellem bliver man nødt til at sparke sig selv til hjørne, så man skal kæmpe for at komme fri."

 

HA’ere siger ikke nej

Med to børn, et udfordrende job samt hus og have bør der ellers være rigeligt at se til for Henriette. Men når man er HA’er, så er man det ind til benet. Henriette er nu ikke medlem af en motorcykelklub – HA står for High Altitude og er en international betegnelse for bjergbestigere og klatrere. Nærmest en livsstil. Og så siger man ikke nej, når muligheden for at komme op i højderne byder sig.

"Især ikke, når sagen bag er så god, som i dette projekt", understreger Henriette, der fik smag for at klatre, da hun som yngre gik i fremmede lande, hvor hun ofte kom væk fra landevejene og søgte ind i skove, bakker og bjerge for at udforske ukendt terræn.

 

Højdesygen er den værste fjende

Henriette har besteget flere bjerge tidligere, men turen til toppen af Kilimanjaro er den første. Og med tanke på, at mange mennesker har måtte give op i kampen mod højderne, kilder det lidt i maven, erkender hun.

"Psyken spiller en stor rolle, når man kommer op i de højere luftlag, og det begynder at gøre ondt. Du mærker kroppen på en helt anden måde, når luften bliver tynd, og temperaturerne dykker. Ud over den fysiske træning bruger jeg derfor også meget tid på mentaltræning, siger Henriette, der peger på højdesygen som den store fjende, når man bestiger bjerge:

Bliver du ramt af højdesyge, er der ikke noget at gøre. Så er turen slut. Det kan man undgå ved at gå langsomt frem, altså akklimatisere så kroppen kan følge med. Det er her, min svaghed findes. For jeg er ikke så god til at være tilbageholdende og gøre mig langsommere, end jeg er. Men det skal jeg. Og her er det en fordel, at jeg har besteget bjerge før, for så ved jeg, hvordan det føles, hvornår jeg skal holde igen, og hvornår jeg må give den fuld gas", griner hun.

 

Det gode formål

Børneulykkesfonden vil med Legeheltene skabe fokus på leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn, der hvert år indlægges i Danmark. Formålet er skabe en mere aktiv hverdag for børnene ved at få dem op af deres sygesenge og ud af hospitalsstuerne. For mange indlagte børn er tiden på hospitalet nemlig forbundet med stor inaktivitet og ensomhed.

Indsamlingen før og under turen til Kilimanjaro foregår blandt andet via en velgørenhedsauktion på Lauritz.com. Derudover er det muligt at blive såkaldt højdesponsor, hvor man donerer et beløb for hver højdemeter, den sponsorerede deltager bestiger. Sponserer man eksempelvis Henriette Klekner med 5 øre pr. meter, ender man med at betale 295 kroner, hvis hun bestiger alle 5895 meter.

"Og det gør jeg selvfølgelig", siger Henriette Klekner med fast stemme.

 

Alle kan støtte på linket:
https://hojdemetersponsor.climbforcharity.dk/deltager/kilimanjaro-september-2017/henriette-klekner