Gå til hovedindhold

Fire dimensioner kvalitet

Hvordan sikrer man høj kvalitet i en kompleks hverdag med mennesker i centrum? Det spørgsmål beskæftiger Thomas Byrne sig med som Kvalitetspartner i Attrives – og som en del af det specialiserede kvalitetsteam, der understøtter kvalitetsarbejdet i Olivia Danmark.

Indhold

    For Thomas handler kvalitet ikke kun om at leve op til krav og standarder. Det handler i lige så høj grad om at skabe en kultur, hvor det er trygt og meningsfuldt for både medarbejdere og borgere at gøre det rette.

    “Vi arbejder systematisk og fagligt funderet – men vi ved også, at kvalitet ikke må blive en tung størrelse. Den skal være til at arbejde med. Derfor er vores mål, at det skal være let at gøre det rette. Det kræver tydelige rammer, men også løbende støtte og faglig sparring,” forklarer han.

    Kvalitetsteamet er en del af de centrale støttefunktioner i Olivia Danmark og fungerer som et bagland, der styrker kvaliteten på tværs af fagområder. Teamet bistår med alt fra udvikling af instrukser og intern audit til afvigelseshåndtering og læringsforløb – altid med udgangspunkt i både faglighed og praksisnærhed.

    Fire dimensioner

    Kvalitetsarbejdet tager afsæt i fire dimensioner: formel, faglig, oplevet og organisatorisk kvalitet. Det betyder, at der ikke kun er fokus på overholdelse af lovgivning og faglige standarder – men også på borgerens oplevelse, sammenhængen i indsatsen og medarbejdernes arbejdsvilkår.

    “Vi ser fejl, afvigelser og utilsigtede hændelser som en kilde til læring. Derfor opfordrer vi aktivt til at dele det, der ikke lykkes. For det er sådan, vi bliver bedre – sammen,” siger Thomas og tilføjer:

    “Vi arbejder hele tiden på at gøre det komplekse enkelt og skabe systemer, der understøtter frem for at bremse. For os er kvalitet ikke en opgave, der skal løses én gang – det er noget, vi er i – hver dag.”

    I 2024 modtog Olivia Danmark en tilsynsrapport af Styrelsen for Patientsikkerhed uden bemærkninger. Et resultat, som ifølge Thomas vidner om det stærke kvalitetsfokus og det løbende arbejde med at udvikle og forbedre – altid med borgerens tryghed i centrum.